Aktualizace 13.1.2017

13.01.2017 17:53

Po strašné dlouhé době se opět ozýváme. Předem se omlouváme, že zde to poslední dobou tady vázne. Větší aktivitu naší CHS najdete především na FB stránce : www.facebook.com/USTeddyULundiku/

 Nejdříve ještě pár informací z roku 2016. Bohužel musíme začít špatnou zprávou, kdy nás opustila naše první skinny samička. Ze dne na den jsme ji našli ležet u misky. Myslíme si, že měla mrtvičku :( Jinak si to nedokážeme vysvětlit. Furt byla čila a aktivní a z ničeho nic po jídle jsme ji našli ležet. Je nám naší první skinny samičky moc líto a tímto ukončujeme vedlejší chov skinníků. Máme ještě tři skinny morčátka, ale už jen jako mazlíčci :)

Dále se nám v roce 2016 narodil vrh J, ze kterého máme velikou radost. Jsou to 3 hladké morčátka s ATG genem. Jeden sameček a dvě samičky. Všechny si necháme do našich budoucích plánu.

V roce 2017 jsme měli opět komplikovaný porod s prvorodičkou Foxy. Měla v sobě jedno velké míminko, které ji nešlo vytlačit. Po příchodu z práce jsme si všimli, že Foxy začala mít kontakce a začala tlačit. Tlačila 2,5h a stále jí to nešlo. Stále u toho naříkala, tak jsme se rozhodli vyhledat nejbližší veterinu. Když při oblékaní najednou z Foxy vykouklo černé miminko. Jelikož bylo tak velké, tak Foxy měla problém ho vytlačit. To už jsme se rozhodli, že nikam nepojedeme a pomůžeme jí. Opatrně jsem ji zvedl za zadeček, aby nedřela hlavou miminkem o zem. Při každé kontrakci, jsem ji pomáhal vytlačovat miminko. Po 15 minutách byl obřík venku. Sameček. Vypadalo bez známky života. Když tu na jednou, to chtěla příroda asi jinak a miminko se nadechlo. Při čistění mu bohužel maminka ukousla na zadní nožičce prstík. Prcek se narodil černý s bílou pacičkou a s váhou 161g. Bohužel má na oušku zálomek. Ale prcek se po pár dnech života dal krásně do kupy a líta všude za maminkou. Příbírá rychle na váze a máme z něho radost. Jen na jednoum očičku má ošklivý zákal, tak doufáme, že to vyléčíme.

Výstava:

V lednu jsem se zúčastnili první výstavy roku 2017. Vzali jsme dvě hladké miminka (baby) a zkušeného Lukáška (US teddy adult). Velice jsme byli překvapeni, kdy naši hladci měli krásné bodové ohodnocení. Sameček Jerry měl 95,5b a 97b; samička Jessi 95,5b a 97,5b a Lukášek 95,5b a 96b. Ten zároveň šel do roztřelu o 2 a 3 místo v plemeni adult. Umístil se krásném 3 místě a dojel si pro poslední kartičky šampiona ČR. Tím Pro něj výstavy končí.

A ještě jedna zprávička. Podařilo se nám sehnat dvě krásné samičky, které budou posilou v našem chovu. Jedná se o aguti citronovou samičku a černou samičku.